Банката Goldman Sachs прогнозира, че извън САЩ цикличните новини са като

...
Банката Goldman Sachs прогнозира, че извън САЩ цикличните новини са като
Коментари Харесай

Goldman Sachs е голям оптимист за икономическия растеж в Европа

Банката Goldman Sachs прогнозира, че отвън Съединени американски щати цикличните вести са като цяло положителни.

" Ние сме доста оптимистично настроени във връзка с икономическото показване в Европа ", се показва в последния анализ на огромната американска финансова институция, като броят на новите инфекции с ковид остава невисок, а скокът на доказаните случаи в Германия през предишния месец се оказа единствено краткотраен.

Високочестотните европейски стопански индикатори демонстрират постоянен отскок, добавя кредитната институция, представена от БНР. 

" След в началото съмнение провежданата политика също се оказа доста подкрепяща. Въпреки че чакаме Фондът за възобновяване за 750 милиарда евро на Европейски Съюз в последна сметка да бъде леко сгънат до 600 милиарда евро преди неговото използване, той идва дружно с нападателните покупки на активи от страна на ЕЦБ, което би било задоволително, с цел да се затвори " забележителната бездна във финансирането “ на южните страни членки на Еврозоната. Следователно ние оставаме уверени в нашата прогноза, която е надалеч над останалите, и съгласно която действителният Брутният вътрешен продукт на Еврозоната ще нарасне кумулативно с близо 25% през идващите две години ", означи американската банка.

В същото време обаче икономистите на Goldman Sachs ревизираха в низходяща посока прогнозата си за стопански напредък в Съединени американски щати до спад с 4,6% през тази година от предишна оценка за намаляване с 4,2 на 100.

Банката чака стопанската система на Съединени американски щати да нарасне с 25% през третото тримесечие (при предходна прогноза за отскок с 33%) и да нарасне с 5,8% през идната година. Сред претекстовете за занижените прогнози на Съединени американски щати, банката отбелязва, че някои американски щати стартират да постановат нови ограничавания за противопоставяне на разпространяването на ковид с оглед внезапното повишаване на случаите на новозаразени напоследък. Това евентуално ще ограничи потребителските разноски през този и идващия месец.

" Комбинацията от по-строги държавни ограничавания и непринудено обществено разграничаване към този момент оказват доста въздействие върху икономическата интензивност ", разяснява огромната американска банка Goldman Sachs. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР